Se alle finalisterne til Erhvervsprisen 2023

Finalisterne er Rynkeby Maskinfabrik, Michael Bøgelund Dalager fra CJ A/S, Milestone Development Group ApS, Munkebo Kro og Lasto A/S. Læs mere om, hvorfor lige netop de er finalister her og se, hvordan du stemmer på en kandidat.

 

LASTO A/S

Den første finalist til at modtage Erhvervsprisen 2023 er containerleverandøren Lasto A/S fra Kerteminde. De er bl.a. nomineret for deres mod og evne til at benytte nye teknologier og omstille virksomheden til fremtiden.  

“Lasto holder fast i sine kernekompetencer, udvikler og producerer containerløsninger, der bidrager til den grønne omstilling og høj grad af genanvendelse af alle former for affald. Evnen til at turde innovation og investere i teknologi og i fremtiden også for de næste generationer fortjener erhvervsprisen,” står der bl.a. i indstillingen. 

Omstillingen til ny teknologi har gjort Lasto til en moderne produktionsvirksomhed, der kan producere containere til konkurrencedygtige priser.  

Lasto er en 30 år gammel virksomhed, der fremstiller stålcontainere. Lasto har for nyligt gennemført et generationsskifte med stor succes. 

 

 

 

 

 


Foto: Lasto
 

 

MUNKEBO KRO

Munkebo Kro er nomineret til Erhvervsprisen 2023 for deres store arbejde med bæredygtighed, som de arbejder med både i miljømæssig og social forstand. Kroen har det seneste år blandt andet øget sin omsætning og medarbejderantallet. 

Munkebo Kro har lagt et stort stykke arbejde i at ændre sine rutiner i en bæredygtig retning for at kunne ansøge om at blive Green Key-certificeret i bæredygtighedens tegn. Det betyder konkret, at Munkebo Kro arbejder med madspild, bruger lokale råvarer og svanemærkede produkter og desuden har investeret i mere grønne løsninger.  

Den sociale bæredygtighed består i, at kroen gør en stor indsats for, at medarbejderne har det godt, og så yder de en stor indsats ved at være decentralt turistkontor i samarbejde med Erhverv & Turisme i Kerteminde og herunder VisitKerteminde.  

“Alt dette påvirker samfundet positivt,” skriver en indstiller.  

Munkebo Kro har siden 2014 været ejet af Iben E. Germundsson og Finn E. Rasmussen.

 

 

 

 

 

 

Foto: Munkebo Kro

 

MILESTONE DEVELOPMENT GROUP ApS

Milestone Development Group er indstillet til Erhvervsprisen 2023 for det innovative arbejde med at forskønne Kertemindes havn og marina med boligbyggeriet på Nordre Havnekaj.  Om byggeriet skriver en af indstillerne, at det markedsfører Kerteminde som et innovativt og udviklende område. På samme tid forbinder byggeriet købstadens gamle bymidte med havnen med stor respekt for byens historiske DNA. Indstillingen fortsætter: 

“Samtidig adskiller byggeriet sig fra mange øvrige boligbebyggelser på havneområder i landet ved at videreudvikle byhus-konceptet i stedet for traditionel betonbebyggelse. Dette vil formentlig på længere sigt påvirke Kerteminde og dermed samfundet i en positiv retning, hvor andre byer vil skele til Kertemindes løsninger.” 

I 2024 sætter Milestone Development Group gang i endnu et byggeri centralt i Kerteminde ved Strandkilen Syd. Lige nu huser området bibliotek, rutebilstation og turistkontor, der flytter til nye lokationer.

Jesper Schmitz er både direktør og den ene af to ejere af virksomheden.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Erhverv & Turisme i Kerteminde

 

MICHAEL BØGELUND DALAGER FRA CJ A/S

Den fjerde finalist til at modtage Erhvervsprisen 2023 er afdelingsleder i Langeskov-afdelingen af Cj A/S, Michael Bøgelund Dalager. Han er bl.a. nomineret på baggrund af sin gode ledelsesstil samtidig med at Cj A/S har opnået stor vækst i omsætningen. 

Indstillingen, der blandt andet kommer fra Michaels medarbejdere, lægger vægt på Michaels motiverende ihærdighed ifm. opstarten i 2019, hans empati og evner til at tage hensyn til medarbejdernes velbefindende og de resultater, virksomheden har opnået. 

“Her 4 år efter er der en 3 cifret millionomsætning og 28 fastansatte i CJ Langeskov, denne udvikling kan i høj grad tilskrives Michael B. Dalager, hans ledelsesstil, hans linje i forholdet til kunder, hans høje personlige drive og evne til at motivere sine medarbejdere,” står der fx i indstillingen. 

Virksomhedens trivselsmålinger peger da også på, at medarbejderne trives rigtig godt i Cj A/S.

 

 

 

 

 

 

Foto: Erhverv & Turisme i Kerteminde

 

RYNKEBY MASKINFABRIK

Den anden kandidat til Erhvervsprisen 2023 er Rynkeby Maskinfabrik. De er nomineret for et stærkt DNA, stort socialt ansvar og evnen til at fastholde medarbejdere, hvor mange har 10-50 års anciennitet.  

Samtidig investerer Rynkeby Maskinfabrik med Hans-Christian Schmidt i front massivt i ny teknologi. Det gælder fx robotdrevne maskiner, så virksomheden kan forblive konkurrencedygtig sammenlignet med store virksomheder i branchen. Rynkeby Maskinfabrik oplever derfor en vækst i omsætningen.  

“Virksomheden er et stærkt brand for Kerteminde Kommune. Rynkeby Maskinfabrik har fx et meget klart fokus på medarbejdertrivsel og tager et samfundsansvar ved altid at have flere lærlinge og ansættelser på særlige vilkår. Maskinfabrikken har de seneste år også gjort en stor indsats for at nedbringe energiforbruget,” står der bl.a. i indstillingen. 

Rynkeby Maskinfabrik har specialiseret sig i spåntagning og er en familieejet virksomhed. Maskinfabrikken har eksisteret i 120 år, og nu er 5. generation trådt ind i selskabet. 


 

 

 

 

 

 

Foto: Erhverv & Turisme i Kerteminde

 

Mere om Erhvervsprisen 2023

Tusind tak for de mange gode bud på kandidater til Erhvervsprisen 2023, som Kerteminde Erhvervsforening modtog i november 2023. Finalefeltet er nu udvalgt af bestyrelsen, så indtil den 7. januar 2024 kan du som repræsentant for en virksomhed i Kerteminde Kommune stemme på den finalist, du synes, fortjener prisen allermest.

GÅ TIL AFSTEMNING: HVEM SKAL MODTAGE ERHVERVSPRISEN 2023?

Læs mere om baggrund og kriterier for Erhvervsprisen

 

Turismeprisen 2023

Lige nu kan du også stemme på finalister til Turismeprisen 2023, som Erhverv & Turisme i Kerteminde og Erhverv & Vækstudvalget i Kerteminde Kommune står bag.

Stem på kandidat til Turismeprisen 2023

 

Uddeles på nytårskur 15. januar 2024

Både Turismeprisen 2023 og Erhvervsprisen 2023 uddeles til nytårskur for erhvervslivet den 15. januar 2023 på Lundsgaard Gods.

Læs mere og tilmeld dig nytårskuren

LEAVE REPLY

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *