Mød medlemmerne // Claus Bay, Stenagergård

Claus Bay er uddannet agrarøkonom og har arbejdet i landbruget, siden han færdiggjorde sin uddannelse for 39 år siden. I 2015 overtog han sammen med hustruen Louice Stenagergård på Hindsholm, og året efter flyttede de ind i det smukke hovedhus.

Stenagergård ligger nord for Midskov og hørte oprindeligt under baroniet Scheelenborg, der opførte gården som enkesæde til baronessen af Stieglitz-Brockdorff i 1868. Det er mange år siden de sidste adelige flyttede fra ejendommen, men hovedhuset og de smukke staldbygninger i kampesten står stadig med en imponerende udsigt over Dalby Bugt.

Ud over de 155 hektar på Stenagergård driver Claus en gård på Lolland, hvor han forpagter jord og bygninger. Samlet udgør de to bedrifter 500 hektar dyrket jord. I jagtsæsonen afvikler Claus flere jagter og har for få år siden tilplantet tre hektar skov på Stenagergårds jord, som skal tiltrække ænder, fasaner og dyrevildt.

Selv om Claus er fyldt tres, har han foreløbig ingen planer om at gå på pension. I stedet nyder han, at der er gang i udviklingen i lokalområdet.

”Jeg blev medlem af Kerteminde Erhvervsforening, fordi jeg gerne vil møde andre erhvervsdrivende. I landbruget er vi gode til netværk og erfagrupper, så for mig er det interessant at møde mennesker, som arbejder i helt andre brancher”, forklarer Claus, som ikke er bange for at kaste sig ud i nye projekter og brancher. Derfor har han – ud over landbruget – tidligere arbejdet med både salg af beklædning og udvikling af vindmøller

LEAVE REPLY