Mød din lokalpolitiker: Terje Pedersen

Tirsdag den 16. november 2021 er der kommunalvalg i Danmark. Således også i Kerteminde Kommune. 85 kandidater, 10 partier og lister vil forsøge at få stemmer nok til at komme i kommunalbestyrelsen, der kan rumme 25 politikere, og hvorfra de i de næste fire år skal træffe en lang række beslutninger af stor betydning for borgere og virksomheder i hele kommunen.

For at få en fornemmelse af, hvad de forskellige partier vægter i forhold til erhvervslivets vilkår og muligheder har Kerteminde Erhvervsforening givet alle partier og listers spidskandidater mulighed for at svare på en række spørgsmål om vækst og beskæftigelse. Disse interviews bringer vi jer i disse dage.

Vi starter denne uge ud med næste kandidat, som er Terje Pedersen fra Dansk Folkeparti:

 Hvor synes du, at Kerteminde Kerteminde gør det rigtigt godt på Erhvervsområdet?
– Vores KAM-ordning, som giver de store virksomheder en rigtig god service. Den kunne jeg godt tænke mig blev udvidet. Vil gerne have én indgang for alle virksomheder. Det er ikke realistisk at tilbyde alle virksomheder deres egen key account manager.

Hvor mener du, at der er plads til forbedring?
– Tror på, at vi har brug for at oppe os på imageområdet. Sælge os bedre til virksomhederne i fht. hvad vi som kommune kan gøre for dem.

Hvis du på din egen skala fra 1-10 skal indplacere Kerteminde Kommune på et Danmarkskort over gode erhvervskommuner, hvad lyder din talmæssige vurdering så?
– 7-tal. Synes egentlig vi gør meget for de erhvervsområder vi har. Lindø, Langeskov etc. Vi strækker os meget langt for at imødekomme deres behov. Der kan godt være lidt mere fokus på de mindre virksomheder. De støder oftere panden mod en mur. Er det jeg hører i hvert fald.

Hvor skal Kerteminde Kommune være placeret i følge din vurdering?
– Det ville jo være tosset ikke at gå efter et ti-tal. Det vil kræve at alle virksomheder uanset størrelse skal have den samme behandling. Man skal passe på ikke at negligere de små virksomheder. Lagt sammen er de jo større end de store og de er ofte også støtteerhverv for de større virksomheder.

I Dansk Industri’s årlige erhvervsklimaundersøgelse har Kerteminde Kommune de sidste år indtaget absolutte bundplaceringer. Hvad nummer skal Kerteminde være efter din vurdering – i afslutningen af den kommende byrådsperiode?
– Jeg har ikke et måltal på en placering i DI-målingen. DI er en interesseorganisation, der ikke giver et helt retvisende billede af hvad virksomhederne tænker om Kerteminde Kommune. DI har en dagsorden – mest mulig skal være privatiseret. Og hvis man ikke er 100 % enig i det synspunkt, så scorer man aldrig højt på den liste. Jeg er ikke af den overbevisning at alt skal privatiseres. Nogle opgaver ligger bedst i offentlige hænder. F.eks. plejehjem, park og vej, sundhedsopgaverne, skoler og daginstitutioner. Jeg vil ikke sige, at jeg ikke anerkender undersøgelsen, men det er ikke den ultimative sandhed. Jeg tror faktisk ikke så meget, at virksomhederne kigger så meget på den undersøgelse. De går op i hvordan de bliver behandlet af os. Og det vil jeg hellere i dialog med dem om end med DI eller pressen.

Det er blevet for meget et buzz-word. DI-undersøgelsen: hvad vil du gøre, borgmester. Hvis alle kommuner fulgte DI-undersøgelsen ville det meste i DK være privatiseret. Og det tror jeg ikke hverken borgere eller virksomheder er interesseret i. Og desuden kan vi jo ikke kun please virksomhederne, men har også borgerne at tage hensyn til. Men ingen af delene kan stå alene.

Hvis du helt selv kunne ønske – hvilken beslutning eller handling, som det nye byråd kan indføre, tror du vil få størst positiv indflydelse på Kerteminde som erhvervsdestination?
– Det er at lave en tilfredsundersøgelsesundersøgelse blandt ALLE virksomheder i Kerteminde Kommune, således at vi får et dækkende billede og ikke kun de, der er medlemmer hos DI.

Det er ikke kun tilfreds men også en ”problemundersøgelse” således vi også får ønsker og krav frem i lyset.

LEAVE REPLY