Modtageren af Innovationsprisen 2020 er fundet!

I begyndelsen af hvert nye kalenderår, har det været en tradition, at Kerteminde Kommune i samarbejde med Kerteminde Erhvervsforening har inviteret til Nytårskur. I den forbindelse er der blevet udnævnt en modtager af den årlige Innovationspris.

COVID-19 har, som med så mange andre ting, sat en midlertidig stopper for afholdelsen af den slags arrangementer. Men det skulle ikke afholde Formand for Kerteminde Erhvervsforening Jess Aagaard og Borgmester i Kerteminde Kommune Kasper Ejsing Olesen fra virtuelt at overrække Innovationsprisen 2020 til en lokal virksomhed.

Valget faldt i år på Exodraft og dets datterselskab PHX Innovation i Langeskov.

”Vi har i år modtaget rigtig mange indstillinger, og vi er rigtig glade for, at vi har haft sådan et kvalificeret felt at vælge imellem,” siger Jess Aaagard og fortsætter omkring baggrunden for udvælgelsen af årets vinder:  ”Årets vinder er valgt blandt andet på grund af sin innovative produktudvikling gennem mange år. Der er tale om produkter, der er med til at skabe en bedre udnyttelse af naturens ressourcer. Produkter der er med til at skabe en renere jordklode verden over.”

Da COVID-19 satte en stopper for en fysisk overrækkelse af Innovationsprisen, er der i stedet blevet optaget en video med lykønskninger til Exodraft og PHX Innovation samt en lille hilsen fra virksomheden selv. Videoen er netop blevet offentliggjort på Kerteminde Erhvervsforenings Facebook-, og LinkedIn-sider samt på Kerteminde Kommunes digitale medier.

Innovation står højt på agendaen i Kerteminde Kommune, og Borgmester, Kasper Ejsing Olesen, understreger da også vigtigheden af fortsat at støtte virksomheder, der tør tænke innovativt og kreativt:

”2020 har virkelig krævet en innovativ tankegang, men hvor har der været mange, der har været kreative, der har tænkt på nye måder og ligeledes handlet på nye måder. Det er gennem innovation, at morgendagens virksomheder bliver skabt – og derigennem også morgendagens arbejdspladser.”

Samtidig med at innovation og kreativ tankegang er vigtige elementer for erhvervet generelt, særligt i disse tider, så er etableringen og driften af lokale virksomheder i kommunen også afgørende for fortsat vækst.

”Vi er meget glade for at, at ejerne bag Exodraft og PHX Innovation – Familien Hermansen og Jørgen Andersen – har valgt at investere så kraftigt i kommunen,” siger Jess Aagaard og fortsætter: ”Det giver arbejdspladser, liv, bosætning og forøget skattegrundlag – et forbedret skattegrundlag som jeg, på vegne af erhvervslivet i kommunen, håber bl.a. bliver brugt til, også fremover, at fastholde og udvide de investeringer, som Kerteminde kommune i 2020 valgte at tage for at forbedre servicen overfor erhvervslivet. ”

 

 

 

 

 

 

 

 

Med Innovationsprisen 2020 fulgte også et kunstværk. Værket er lavet af den lokale kunstner Jørn Dalgaard og blev overrakt under optagelserne til overrækkelsesvideoen. Det flotte værk vil fremover pryde indgangspartiet til Exodrafts nye fabrik på Industrivej i Langeskov.

 

LEAVE REPLY

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *