Hvem modtager Årets Innovationspris

Årets Nytårskur på Johannes Larsen Museet i Kerteminde er aflyst, men dette afholder ikke Kerteminde Kommune og Kerteminde Erhvervsforening fra at overrække ”Årets Innovationspris”. Prisoverrækkelsen bliver i stedet lavet på video og offentliggjort ved premieren på Erhvervsforeningens sociale medier tirsdag d. 2. februar kl. 13.00.

Igen i år står Kerteminde Kommune og Kerteminde Erhvervsforening sammen om at uddele ”Årets Innovationspris” og selvom Covid-19 har sat sine begrænsninger for afviklingen af årets Nytårskur fysisk, holder det ikke de to parter tilbage fra endnu en gang at hædre en af kommunens virksomheder, i år for 10. gang.
Mens vi venter, har vi set tilbage på rækken af tidligere års modtagere.

Sidste års vinder af Innovationsprisen 2019
Suzy og Jesper Wengel fra firmaet Sense
– Fotograf Emil Andresen

 

 

 

 

 


Fra vindmølletårne til æbler og lokal øl

I januar 2012 så en ny pris lyset på Østfyn. Prisen, der skulle gives til en virksomhed i Kerteminde Kommune, som havde vist innovation og virkelyst indenfor produktion i det forgangne år, var skabt i et samarbejde imellem Kerteminde Kommune og Kerteminde Erhvervsforening, og nu stod parterne klar, ved en nytårskur for kommunens erhvervsfolk, til at uddele prisen for første gang.

Det blev stålfirmaet Ib Andresen i Langeskov, der kunne bryste sig af at være den første modtager af ”Årets Innovationspris 2011”, og i den sydlige del af kommunen var man stolt af æren, der blev givet for virksomhedens arbejde med en ny type vindmølletårne.

Året efter kiggede man nordpå i kommunen og ”Årets Innovationspris 2012” gik således til Nybro Frugtplantage, der via deres innovative tilgang havde omdannet en traditionel frugtplantage til en innovativ virksomhed med nye produkter og med et bredt kendskab i store dele af landet. Et kendskab, der kun er blevet endnu bredere siden.

”Årets Innovationspris” uddeles således ikke kun til en type virksomhed, hvilket de første vindere var glimrende eksempler på. Der har været en stor variation i typen af virksomheder, der er blevet hædret igennem årene, og i de følgende år var det virksomheder som Fayard (2013), Hverringe Center for Restaurering (2014) og Munkebo Mikrobryg (2015), der løb med æren.

Lokale virksomheder og lokal kunst

Med hæderen følger et stykke kunst af en lokal kunstner, og også her har der været mange forskellige bud og kunstarter på spil.

Det største værk så man ved hædringen af Munkebo Mikrobryg (Årets Innovationspris 2015), der fik en 150 kilo tung træskulptur af Ladbykongen, udskåret af Allan Bo Jensen. De seneste år har modtagerne af prisen fået et kunstværk med hjem til væggen, blandt andet af Kamilla Talbot og Kirsten Milo.

Hvem, der får æren at lave årets kunstværk, er stadig en hemmelighed, som vi må vente til d. 2. februar med at få afsløret.

LEAVE REPLY