20 år som formand: – Nu skal jeg passe mit arbejde

Efter næsten 20 år som formand for Kerteminde Erhvervsforening overlod advokat Jess Aagaard i sidste uge
stafetten til Klavs Kamuk, Teknisk Chef på Exhausto i Langeskov.

Der er brugt usandsynligt mange timer på at arbejde på at forbedre forholdene for Kerteminde kommunes mange virksomheder,
hvoraf mere end 150 har valgt at være medlemmer af Kerteminde Erhvervsforening.

Derfor kan det også være vanskeligt for den tidligere formand at pege et enkelt resultat ud i en 20-årig periode på et så komplekst område
som virksomheders vilkår for at drive virksomhed.

Kommunen har anerkendt behovet for stærk erhvervsservice
Men hvis du nu alligevel skal prøve at samle dette op, du er mest stolt af i en enkelt sætning eller to, hvad er så det?

”Det er helt klart, at vores kæmpe store indsats for at få kommunen til at anerkende behovet for bedre erhvervsservice og til rent faktisk at prioritere det er ganske fantastisk. Jeg mener faktisk, at med dannelsen af ETKerteminde (Kerteminde’s nye erhvervsorganisation, red.), er det lykkedes kommunen for første gang nogensinde at sætte meget konkret handling bag ordene og dedikere nogle ressourcer til området. Og jeg er særligt glad for, at det er hele byrådet, der bakker op. Risikoen er jo ellers, at man begynder lidt forfra hver gang, der er valg”
, siger Jess Aagaard.

Det lyder som alt er godt og på plads, så kan man vel bare nedlægge foreningen og læne sig tilbage og vente på succes?
”Nu er jeg nok typen, der aldrig bliver helt tilfreds. Og jeg mener, der er meget man kan gøre endnu bedre. Der er jo en del kommuner, der bruger endnu flere ressourcer på det her område end os. Nyborg og Middelfart f.eks. Og det er jo bl.a. dem, vi konkurrerer med om virksomhedernes gunst. Og så vidt jeg husker er dækningsafgiften jo heller ikke blevet fjernet i Kerteminde Kommune”
, siger den afgående
formand.

65-fods sejlbåd

Udover advokatgerningen hos Kielberg Advokater, er Jess Aagaard også kendt som en velbefaren sømand. For knap to år siden hentede han det 65 fod store sejlskib Windrose i Portugal.
Dog tror han ikke, at den ekstra fritid skal bruges på mere vandet.
”Først og fremmest så skal jeg jo passe mit arbejde. Og så er der også nogle derhjemme, der siger jeg skal passe min familie lidt mere, så det har jeg også tænkt mig”, siger Jess Aagaard.

Med 20 års formandserfaring, kun afbrudt i perioden 2012-2016, hvor Jess trak sig fra posten som formand grundet manglende tid, risikerer en del viden jo naturligt at gå tabt, selvom Aagaard fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.

Har du et godt råd til den nye formand?
”Jeg ved ikke om det er et godt råd, men vi har 150 medlemmer af foreningen og jeg mener det er afgørende, at man fokuserer på at fastholde dette meget flotte medlemstal. Det gør man bedst ved at lave aktiviteter og netværk, der skaber værdi for dette enkelte medlem”.


Formand for ETKerteminde
Selvom Jess Aagaard takker af som formand bliver han som nævnt som menigt medlem af bestyrelsen. Herudover har han siden 1. januar været formand for den fond, der står bag ETKerteminde.

”Og også her ser jeg gerne en meget stærk erhvervsforening. Vi kan kun i ETKerteminde have en positiv interesse i, at kommunens virksomheder har et stærkt talerør. Stærke partnere er gode partnere”, siger Jess Aagaard, der derudover kan fejre sin 60-års fødselsdag den 8. maj.

 

 

FAKTABOKS

 

Bestyrelsen i Kerteminde Erhvervsforening
Formand Klavs Kamuk, Exhausto
Næstformand Marianne Eriksen, nef
Bestyrelsesmedlem Jess Aagaard, Kielberg Advokater
Bestyrelsesmedlem Jonas Nielsen, Den Gamle Købmandsgård
Bestyrelsesmedlem Henrik Madsen, HLM Ejendomme
Bestyrelsesmedlem Jes Larsen, Fri Bikeshop
Bestyrelsesmedlem Annette Burchall, Annette’s Blomster
Bestyrelsesmedlem Kasper Ejsing Olesen, Borgmester Kerteminde Kommune
Sekretær/Kasserer Dorte Frandsen, ETKerteminde
Suppleant Henrik Kopp, Nordfyns Bank
Suppleant Tina Møller Kroun, Louisenlund Bosted

 

Læs om Klavs Kamuks planer for Kerteminde Erhvervsforening: HER

LEAVE REPLY

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *